Tandhälsa

Från Sundsvall, 4mil söder om Sundsvall. Ta första avfarten, från E4, till höger vid OKQ8. Följ vägen 600 meter så hittar ni oss på höger sida.

Endast 30 minuter körtid.

Från Hudiksvall, 4 mil norr om Hudiksvall. Ta andra avfarten, från E4, till vänster vid OKQ8. Följ vägen 600 meter så hittar ni oss på höger sida.

Endast 30 minuters körtid.

Tandhälsa!

INFO ang COVD-19, klicka här!

Att ta hand om din hunds tänder är lika viktigt som när du tar hand om dina egna tänder. Precis som på oss människor fastnar det bakteriebeläggning på tänderna som senare bildar tandsten.

Tandsten är smärtsamt för hunden och långvarig tandsten kan leda till tandkötts-inflammation som i sin tur kan leda till tandlossning. 

Det är därför är väldigt viktigt att du ser efter din hunds tänder regelbundet, samt att du borstar tänderna på hunden minst en gång i veckan.                                                         

Borttagning av tandsten!


I vår salong kan vi erbjuda dig hjälp med att ta bort tandstenen på din hund. Med vår ultraljudstandborste tar vi på ett mycket skonsamt sätt bort tandstenen.

Tandborsten är ljudlös och vibrationfri och skapar därför ingen stress hos hunden. Ultraljudstandborsten och tandkrämen vi använder, verkar tillsammans och löser upp plack och tandsten, behandlingen går även ner 12 mm i tandköttsfickorna.


Tack vare tandborsten kan vi ta bort tandsten utan stress och bedövning, det krävs heller ingen sövning.

För att kunna utföra behandlingen måste din hund vara van hantering och acceptera att någon pysslar i munnen. Accepterar inte hunden hanteringen så avbryter vi behandlingen.

Rex tyckte att ultraljudstandborsten var toppen och somnade gott på trimbordet. Han hälsar att han varmt kan rekommendera detta!

Skulle vi under vår behandling av din hund upptäcka något avvikande, så rekommenderar vi alltid dig som hundägare att ta kontakt med veterinär!Priset för tandstensborttagning med hjälp av ultraljudstandborsten är 500 kr inklusive tandborstning. Behandlingen tar upp till en timme och kan behöva upprepas vid mycket tandsten.Vi utför även tandstensborttagning med hjälp av skrapning. Den här behandlingen är inte alls lika skonsam som ultraljudet och kan på lång sikt skada emaljen.

Priset för tandstensskrapning är 200 kr inklusive tandborstning.Önskar du endast hjälp med tandborstning så kostar det 40 kr.För tidsbokning vänligen ring eller mejla oss. Kontaktuppgifterna hittar ni till vänster i det grå fältet.


På fotot ser ni chihuahuan Junie, som fått tänderna borstade regelbundet flera gånger i veckan sedan hon var valp. Resultatet är fina friska vita tänder med ett friskt tandkött!

Öppettider:

Vardagar Dagis:


6,30-18,00


lunchstängt 12,00-13,00


Vid behov och överenskommelse kan vi öppna dagis kl 6,00

Pensionat:


Vi har öppet alla dagar året om vardagar, helger och storhelger!

För vidare information om lämning samt hämtning så titta under pensionatsflikarna.

Butiken:


Butiken är öppen alla vardagar då dagis är öppet.

Under helgerna så har vi öppet i den mån vi kan.

Copyright Djurkollo AB 2011

annsofie@djurkollo.se

Vägbeskrivning: